Servicii - Cabinet veterinar Brașov

Servicii medicale veterinare complete pentru animalele de companiei din Brașov: câini, pisici, păsări (papagali, peruși), rozătoare (hamsteri, porcușori de Guineea), pești și reptile.

Consultații de specialitate

Este esențial consultul clinic amănunțit pentru sănătatea animalului. Specialiștii noștri realizează un examen clinic complet pentru depistarea eventualelor probleme de sănătate ale animalului într-un stadiu incipient. Poate fi efectuat de asemenea și consult de specialitate specific: dermatologic, oftalmologic, neurologic, cardiologic, etc.

Vaccinări și microcipări

Vaccinarea este recomandată pentru protecția și sănătatea animalului de companie dar și a dumneavoastră. La fel protecția oferită de vaccin are un rol important în păstrarea sănătății tuturor celor din familie, odată efectuată. Medicii noștri vor stabili cel mai bun program de vaccinare și cea mai eficientă schemă.

În cabinetul veterinar Veterinaria din Brașov, efectuăm microciparea și înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS). Eliberăm pașapoarte veterinare, astfel încât să puteți fi însoțiți de companionul dumneavoastră și peste hotare. 

Deparazitari interne și externe

Folosim cele mai bune și sigure soluții de prevenție și/sau tratament cu spectru cât mai larg, ținând cont de vârsta și greutatea animalului.

Ecografie

Ecografia este o metodă non-invazivă și nedureroasă utilizată în cazul mai multor afecțiuni. Oferă detalii despre modificările organelor interne, cardiace, după traumatisme – epansamente și colecții. Folosim ecografia și pentru diagnosticul precoce al gestației, stabilirea numărului de pui și monitorizarea gestației pe toată durata.

EKG

EKG-ul este o metodă non-invazivă și nedureroasă, utilizată în depistarea precoce a afecțiunilor cardiace.

Laborator analize medicale

Pentru a diagnostica cu acuratețe diferite afecțiuni, dublăm examenul clinic cu analize de laborator, pentru o imagine mai completă a bolii și a tratamentului care poate fi aplicat.

Următoarele analize sunt disponibile prin intermediul Clinicii Veterinaria: 

Analize hematologice (IDEXX LaserCyte DX Hematology Analyzer), un analizor performant care utilizează tehnologia laser flow citometrie, un sistem automat cu determinări absolute și procentuale ale celulelor albe, hematii, HgB, Hct, MCV, MCH, MCHC, RDW, trombocite, MPV, PET %, PDW, reticulocite cu cea mai bună fidelitate.

Analize biochimice sanguine (Arkspotchem SP-4430), care pun în evidență funcționalitatea organelor interne (ficat, pancreas, rinichi, etc) și activitatea metabolică.

Teste rapide pentru evidențierea anumitor boli specifice (CPV, CDV, Dirofilaria, Giardia, Toxoplasma, test triplu pisici FPV-FCoV-Giardia, CaniV-4, FIV-FeLV, Lipaza, etc).

Medii de cultură pentru diferiți patogeni cutanați (Dermakit).

Examene microscopice (frotiuri directe, amprente, colorații Diff-Quick, Gram, OMS, etc).

Chirurgie și sterilizări

Efectuăm intervenții chirurgicale (țesuturi moi):
 • mică chirurgie
 • chirurgie generală
 • chirurgie de prevenție (sterilizări câini, pisici, iepuri, dihori, etc).
 • chirurgie generală pentru diagnosticul și tratamentul diverselor afecțiuni (piometru, cezariene, laparoscopie exploratorie, cistotomii, entropion, ectropion, prolapsul glandei anexe a pleoapei a treia, extirpare formațiuni tumorale, mamectomie, splenectomie, cistotomie, etc).
Recomandăm screening pre-operator (biochimie sânge, hemoleucograma, timp de coagulare și sângerare, etc) pentru a diminua riscurile anesteziei.Este necesară anestezia și managementul durerii pentru orice intervenție. Folosim anestezice de ultimă generație, inclusiv anestezie inhalatorie, astfel încât intervențiile să fie efectuate în sigurantă și cu riscuri minime. Monitorizăm patrupedul pe toată durata intervenției chirurgicale (EKG, puls, SpO2, temperatură, etc.) și realizăm un management al durerii pe toată durata procedurii și ulterior.

Stomatologie

Efectuăm consult și servicii stomatologice – periaj, polish dentar, detartraj, extracții dentare.

Frizerie canină / Cosmetică

Grooming-ul efectuat cu regularitate ajută la menținerea sănătății pielii și blăniței. Oferim servicii complete de toaletaj / frizerie canină și felină, pentru că și ei merită o grijă deosebită.

Pachetul complet de cosmetică include următoarele:

 • tunsoarea conform specificațiilor stăpânului sau în concordanță cu standardul rasei
 • spălat și masaj cu șampon și balsam
 • vidarea glandelor perianale
 • tăiatul unghiilor

Dieta și hrană de întreținere veterinară

Hrănirea corespunzătoare este esențială pentru sănătatea animalelor, astfel că vom recomanda un regim alimentar adecvat pentru nevoia fiecărui animal. Oferim consiliere pentru dietele alimentare postoperatorii, sau pentru cele specifice diferitelor afecțiuni sau pentru a ține sub control greutatea.


În cabinetul nostru veterinar din Brașov găsiți hrană de calitate pentru câni și pisici de la cei mai importanți producători:

 • Royal Canin 
 • Hill’s dieta și Vet Essential
 • Virbac
 • Advance
 • Kennel’s Favourite
 • Brit Care Nutrition

Cabinet veterinar Brașov

Adresă: Str. Carpaților nr. 38 (lângă Supermarketul Lidl), Municipiul Braşov